Stoppen met roken en de overlijdensrisicoverzekering

Wist je dat…. met Anita over meerdere mogelijkheden om je premie te laten aanpassen als je gestopt bent met roken of zelfs van plan bent te stoppen met roken?
Als je rookt of gerookt hebt betaal je een fors hogere premie.
Door te stoppen met roken gaat je gezondheid omhoog en de premie omlaag.

De voordelen van stoppen met roken op een rijtje
  • Gezonder leven
  • Besparing van de kosten tot enkele duizenden euro’s per jaar
  • Besparing van de premie voor je overlijdensriscoverzekering met gemiddeld meer dan 60%
  • Geld over per maand voor andere leuke dingen
  • Geld over om te sparen voor bijvoorbeeld een vakantie
Niet-roker

In premie maken verzekeraars onderscheid tussen rokers en niet-rokers. Een roker betaalt voor een overlijdensrisicoverzekering een fors hogere premie dan iemand die niet rookt. Dit komt omdat roken niet gezond voor je is, en dus ook een hoger risico is voor de verzekeraar. Een verzekeraar ziet je echter pas als niet-roker als je langer dan twee jaar gestopt bent met roken. Hierdoor betaal je in die periode altijd nog de rokerspremie.

Ik stop met roken of ben gestopt

Ben je dus al langer dan twee jaar gestopt met roken kom je vaak in aanmerking voor de niet-rokers premie die fors lager is dan de rokers-premie.

Zelfs als je korter dan twee jaar bent gestopt met roken of zelfs van plan bent te stoppen met roken zijn er verzekeraars die dat stimuleren en aparte voorwaarden en bijbehorende lagere tarieven in rekening brengen.

Stop of begin je met roken voordat de verzekering is ingegaan of voordat de medische acceptatie is afgerond? Dan is dit iets dat je altijd moet melden.

Ik begin met roken

Begin je met roken gedurende de looptijd? Of heb je in het verleden niet opgegeven dat je rookt. Dan moet dit ook worden gemeld. Als dit niet wordt aangegeven, dan betalen veel maatschappijen bij overlijden 40% van het verzekerd bedrag uit.

Daarom is het altijd belangrijk om je te houden aan de meldplicht van verzekeringsmaatschappijen.

Heb je vragen over de overlijdensrisicoverzekering en de niet-rokers mogelijkheden? Neem dan contact op met ons.